“Er du stadig i fertilitetsbehandling?”

Jeg bliver rigtig ofte spurgt om vi stadig er i fertilitetsbehandling. Svaret er JA! Men for at være helt ærlig, så går det sgu ikke særlig godt. Da vi var i fertilitetsbehandling med Malthe gik alt lige efter bogen, og han blev lavet i første forsøg. Det kan godt være jeg er en smule naiv (jeg er også lyshåret ;-)) men jeg havde nok et eller andet sted forventet at det ville gå lige så nemt denne gang. Det gør det så ikke. Frem til nu har vi 4 mislykket inseminationer, 3 mislykket æg oplægninger og brugt små 2 år på det. 

Status pt. er at vi har et æg i fryseren der bare venter på at blive brugt, men jeg har simpelthen valgt at holde en pause. Jeg trænger til at kunne styrer mit eget liv, bare lige for en lille stund. En pause fra konstante læge aftaler, alarmer der husker mig på diverse sprøjter, og alle reglerne om hvad man burde og ikke burde! Jeg trænger sgu til at kunne drikke 18 glas vin hvis jeg har lyst til det, og NÅR jeg har lyst til det,  uden at tænke på om det nu fucker det hele op! 

Jeg må også indrømme at jeg  har gjort mig mange tanker, om alle de hormoner og medicin jeg er blevet fyld med de sidste par år….Jeg har absolute ingen viden på det felt, og har stor tillid til mine lægers kompetencer. Men jeg kan også godt mærke nu, at JEG har brug for aktivt at gøre noget andet (om ikke andet, så jeg føler at jeg har prøvet alt).

Derfor var det med stor begejstring, at jeg tilfældigvis faldt over et opslag på facebook i en netværksgruppe for et par uger siden.  2 piger der er uddannet fysioterapeut, og som har specialiseret sig i fysioterapi til kvinder med fertilitetsproblemer, søgte hjælp til at sprede budskabet om deres nye virksomhed. Bum! Jeg havde slet ikke tænkt i de baner, men det var faktisk ret spot on på det jeg går og mangler. Og hey, måske vi kunne hjælpe hinanden!? Jeg skrev en kommentar til opslaget, og ganske kort efter fik jeg responce tilbage. Vi aftale at mødes, så vi lige kunne snakke det hele igennem.

Kender i det når man tilfældigvis render ind i mennesker, hvor man bare føler sig godt tilpas?? Sådan havde jeg det, da jeg mødtes med Anette og Anne Sofie! De var enormt nærværende og det skinnede så tydeligt igennem hvor meget de brænder for deres fag! Jeg fortalt dem heeeele min historie om kejsersnit der gik galt og efterfølgende adskillige indgreb i maven, og de lyttede.  Jeg har igennem hele min fertilitets-rejse  forholdt mig meget medicinsk. Ikke fordi jeg ikke tror på andre løsning, men fordi jeg simpelthen ikke blev informeret om hvad jeg evt. selv kunne gøre og hvad jeg kunne opsøge. Jeg ved godt at der findes akupunktur og zoneterapi , som uden tvivl hjælper rigtig mange mennesker, men de gange jeg har prøvet det, har det ikke gjort noget for mig, så det ikke den vej jeg skal ud af.

Da Anette og Anne Sofie fortalt mig, at det måske godt kunne være mine ar på maven der var medskyldig i at det hele ikke går så nemt i denne omgang, gav det faktisk rigtig god mening for mig. Og da de fortalt at det netop er sådan nogle ting de kan hjælpe med, blev jeg virkelig begejstret 😀 Jeg ved godt at de ikke kan gøre mig gravid, men de kan hjælpe mig med at mine ar bliver mere smidige og få min blodstrømning til at glide bedre, og det er et kæmpe skridt for mig. Det giver mig en enorm gejst over at jeg gør noget aktivt, og at jeg prøver at gribe det lidt anderledes an.

Jeg ønsker ikke at pege fingere af det offentlige fertilitets system,  men der mangler bare noget. De tager sig af alt det medicinske, og det er de vanvittige dygtige til! Men der er meget mere i det, end bare det. Jeg ville elske hvis jeg evt. blev inviteret til et foredrag hvor der feks. var fysioterapeuter og psykologer der kunne oplyse mig omkring den del. (Så slap jeg også for at famle mig frem via google, og bliver skræmt fra vid og sans over alle de historier der florerer rundt der inde).

Jeg skal til min aller første behandling ved dem på mandag, og jeg glæder mig HELT VILDT 🙂 Jeg skal naturligvis nok dele mine oplevelser. Hvem ved, måske de også kan hjælpe en af jer. Er du nysgerrig kan du tjekke deres website ud her →http://www.fertilitetsfysio.dk (det er pt. kun en landing page da deres spritnye side er under opbygning, men deres kontakter stå der inde og jeg ved de altid er klar på at svare på spørgsmål). Du kan også følge dem på facebook https://www.facebook.com/fertilitetsfysio/ og Intergram @fertilitetsfysio.

Kryds fingere for mig på mandag 🙂

Kram Rikke

One thought on ““Er du stadig i fertilitetsbehandling?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *