Tak for kampen fertilitets-liv <3

I dag er det tirsdag den 28. november, og jeg/vi er officelt færdig med at være i fertilitetsbehandling!

Vores rejse startede for 6 år siden med en drøm og tro på at vi gerne ville have 2 børn. Jeg har altid troet at det var en selvfølge at jeg skulle have børn, når JEG gerne ville have børn. Det er måske naivt, men det havde aldrig strejfet mig at det kunne være SÅ svært at få børn.

Det skal dog siges, vi kom utrolig godt fra start. Alt lykkes i første forsøg og vi fik en sund og rask dreng efter knap 2 år i behandling. Derefter brugte vi 2 år på at nyde vores skønne søn. Det lå hele tiden i baghovedet at vi skulle i fertilitets behandling igen for at lave nr. 2, men hey! Det gik jo super nemt med nr. 1, så det ville det da også gøre med nr. 2.

Det gjorde det bare ikke…som i på ingen måde! Første udfordring vi stødte på var lukning af Skejby fertilitets enhed. Bum! Den satte os dælme noget tilbage og stjal en masse tid, skabte en masse frustrationer over at blive kastet rundt i systemet, og det rystede lidt vores tro på at det hele nok skulle lykkes. Efter 4 mislykkede forsøg i det private og 10.000 mindre på kontoen landede vi endelig på fertilitets enheden på Aalborg sygehus. NU ville det lykkes, for nu var alt lige som dengang vi skulle lave vores søn. Bort set fra, at det var det bare overhovedet ikke. Efter jeg er blevet opereret flere gange i maven er det blevet nærmest en umulighed for lægerne at få æggene ud, og endnu mere umuligt at få dem retur igen. 

Så nu står vi her i anden omgang på snart 3. år. Vi har ud over de 4 mislykkede forsøg i det private, ydeligere 5 mislykket forsøg i rygsækken. Jeg har fyldt min krop med store doser hormoner, vi har brugt tusindvis af kroner på medicin og jeg har levet et liv i alt for mange år på stand-by.

Jeg har taget 10 kg på (ja, man må gerne runde ned!) pga. hormoner og simpel manglende energi og overskud til motion. Jeg har måtte sige nej til min søn til at løfte ham op, gud ved hvor mange gange, da jeg ikke har måtte løfte på ham efter ægoplægning. Jeg har sagt nej tak til ca. 500 glas rødvin (som jeg ellers VIRKELIG havde lyst til). Jeg har været konstant begrænset i min planlægning, da alt var styret af cyklus og huske-alarmer til diverse sprøjter, og jeg har været død frustreret over at jeg ikke har haft kontrol og indflydelse over det hele selv!

Men ved I hvad?! DET ER SLUT NU! Vi har ret til flere forsøg men…

Jeg vil have kontrollen tilbage i mit liv! Jeg vil have mit overskud tilbage igen! Jeg vil løfte min dreng 100 gange om dagen, hver dag! OG jeg vil drikke rødvin når det fandme passer mig!

Jeg fortryder på INGEN måde vores rejse, men nogen gange må man også bare sige at nok er nok, og tak for kampen. Det har været pisse hårdt, men det har været det hele værd. Vi har fået den smukkeste dreng <3 Det kan godt være at han aldrig bliver storebror, men når han bliver stor nok til at forstå det, kan vi med oprejst pande sige, vi gjorde alt hvad vi kunne, men det var kun meningen at vi skulle have et guldæg og det er vi meget taknemlige for <3

Med frygt for at det kommer til at lyde som en hel Oscar tale, så er der nogle mennesker som fortjener en kæmpe tak!

Min mand, fordi vi er kommet sammen ud på den anden side stærkere end nogensinde før. Mine forældre som altid har stillet op og været der for os. Aalborg fertilitets enhed for sød og kærlig behandling. De skønne piger bag https://fertilitetsfysio.dk for hjælp til alt mit arvæv, og sidst men ikke mindst, vores aller nærmeste som har lagt ører til i alle årene. TAK FOR JER!

Nu tænker i jo nok, jamen hvad så nu? Lukker hun bloggen ned eller hvad dælen skal hun nu blogge om?

Fortvivl ej, jeg har meldt mig til en 18 ugers langt bootcamp forløb i det nye år ved http://wittrupsgarage.dk og det kommer ikke til at gå ubemærket hen. Jeg kommer til at bliver møghammerende sund og muligvis også den tyndeste I kender! Målet hedder – 10kg inden smukfest (nu har jeg sagt det offentligt, så der ingen vej tilbage :-D).

Det bliver en ny rejse, men på mine primisser. Jeg siger farvel og tak til nogle ting som har været en stor del af mit liv i mange år. 2017 bliver året hvor kapitler blev lukket, og jeg kan næsten ikke vente med at tage hul på 2018 <3

Tak fordi I har læst med, og tusind tak for alle de søde beskeder jeg har fået undervejs – de har betydet mere end jeg kan beskrive!

So long fertilitetsliv and haaaaallo fitness (og rødvin) liv <3

Kærlig hilsen

Rikke 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *